Ιroko

Timber Expertise

Iroko, ένα ξύλο μοναδικό σε αντοχή και εμφάνιση, ανταποκρίνεται με άνεση σε κατασκευές που εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες. Η χρήση του σε κατασκευές όπως deck, πέργκολες κ.α. είναι πολύ διαδεδομένη. Ο λόγος είναι αφενός η αντοχή του ξύλου και αφετέρου η πολύ ιδιαίτερη εμφάνισή του.

Ιδιότητες

Το Iroko είναι ένα ξύλο σε χρυσαφί έως πορτοκαλί αποχρώσεις, ιδιαίτερης αντοχής, το οποίο μπορεί να συγκριθεί με το Teak στις περισσότερες ιδιότητές του. Έχει πολύ καλή διαστασιακή σταθερότητα, ιδιότητα που εξασφαλίζει τη διάρκεια της κατασκευής στο χρόνο. Το ξύλο διατηρεί τη μορφή του μετά την κατασκευή. Το iroko παρουσιάζει αντοχή σε στατική κάμψη και θλίψη, μέτρια αντοχή σε σκληρότητα και κρούση, ενώ λεκιάζει εύκολα. Έχει αυξημένη φωτοευαισθησία και αλλάζει γρήγορα χρώμα, όταν χρησιμοποιείται σε εξωτερικές κατασκευές.

Χρήσεις

Βρίσκει πολλές εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους, όπως σε επενδύσεις, εξωτερικά δάπεδα, σκάλες, έπιπλα εξωτερικού χώρου, σκάφη και πλοία. Το Iroko είναι εξίσου ιδανικό και για εφαρμογές σε εσωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιείται σε επενδύσεις, δάπεδα, σκάλες, έπιπλα καθώς και σε πάγκους εργαστηρίων καθώς είναι πολύ ανθεκτικό στα χημικά αντιδραστήρια.

Διαθέσιμες διαστάσεις

21mm x 120mm | 21mm x 142mm | 35mm x 130mm | 35mm x 150mm | 42mm x 42mm | 50mm x 130mm | 50mm x 150mm | 130mm x 130mm | 150mm x 150mm

Στην εταιρεία μας έχουμε αναπτύξει και ακολουθούμε μια πράσινη φιλοσοφία, με σκοπό τη διαφύλαξη των περιβαλλοντικών ισορροπιών και την προστασία της φύσης. Γι’ αυτόν το λόγο, συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που είναι πιστοποιημένοι, και μπορούν να μας παρέχουν ξυλεία προερχόμενη από πηγές αειφόρου διαχείρισης

Εφαρμογές

Πέργκολες

Ξύλο φυσικά όμορφο και ανθεκτικό. Το Iroko ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις κατασκευής πέργκολας, είτε πρόκειται για κατασκευές σε αστικό περιβάλλον, είτε σε παραθαλάσσιο.

Ξύλινες Επενδύσεις

Η ξυλεία Ιρόκο είναι ιδανική για την επένδυση όψεων κτιρίων, μια αρχιτεκτονική πρόταση που τα τελευταία χρόνια ολοένα κερδίζει έδαφος. Οι ζεστές του αποχρώσεις και η υψηλή αντοχή του το καθιστούν κορυφαία επιλογή στις επενδύσεις όψεων.

Σκίαση

Το Ιρόκο, ένα φυσικά όμορφο ξύλο, μπορεί να αναβαθμίσει αισθητικά τις όψεις κάθε κτιρίου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό είδος ξυλείας για χρήση σε κατασκευές σκίασης, με κινητά ή και σταθερά panels. Οι απαιτήσεις του σε συντήρηση είναι χαμηλές και είναι ανθεκτικό απέναντι σε καιρικές συνθήκες

Ειδικές κατασκευές

Το Ιρόκο είναι κατάλληλο για ειδικές κατασκευές, όπως έπιπλα εξωτερικού χώρου, καθώς είναι ανθεκτικό στις εξωτερικές συνθήκες. Επιπλέον η φυσική ομορφιά αυτού του ξύλου αναβαθμίζει οποιαδήποτε κατασκευή.