Δρυς

Timber Expertise

Η Δρυς (Oak) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα, το οποίο χρησιμοποιείται στην ξυλουργία εδώ και χιλιάδες χρόνια, λόγω της ανθεκτικότητας, της φυσικής ομορφιάς του και της ευκολίας στην κατεργασία του.

Ιδιότητες

Χρειάζεται να περάσουν έως και 150 χρόνια, από την υλοτόμησή του, για να μπορέσει στη συνέχεια το ξύλο να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές. Τα μασίφ δοκάρια Δρυός είναι εξαιρετικά σκληρό, βαρύ και ανθεκτικό ξύλο, χάρη στην πυκνή σύσταση του, η οποία εξασφαλίζει τη μακροζωία του. Έχει ελκυστικό χρώμα σε ανοιχτούς τόνους που ποικίλει μεταξύ ανοιχτόχρωμου και πιο σκούρου μπεζ-καφέ, ενώ με το πέρασμα των χρόνων αποκτά μια κεχριμπαρένια απόχρωση! Η επικολλητή ξυλεία Δρυός βρίσκει πολλές εφαρμογές σε πέργκολες και άλλες κατασκευές που απαιτούν σταθερότητα και μεγάλη αντοχή.

Χρήσεις

Οι σύγχρονες χρήσεις για την ξυλεία Δρυός περιλαμβάνουν ξύλινες κατασκευές, επιπλοποιία, δάπεδα, ενώ εξαιτίας του αρωματικού της ξύλου, είναι ιδανική για την κατασκευή βαρελιών στην ποτοποιία

Διατίθεται σε μορφή μασίφ και επικολλητής ξυλείας.

Εφαρμογές

Ξύλινες Επενδύσεις

Ένα ξύλο ιδιαίτερα δυνατό και ανθεκτικό, με πολύ ελκυστικό φυσικό χρωματισμό. Μια σκάλα, ή ένας τοίχος υπενδεδυμένα με Oak είναι αρκετά για να αναβαθμίσουν αισθητικά έναν χώρο. Η υφή αλλά και η απόχρωσή του, ταιριάζουν στα περισσότερα διακοσμητικά στυλ.

Ειδικές κατασκευές

Για κατασκευές που απαιτούν σταθερότητα, αντοχή στο χρόνο, αλλά και τη φυσική ομορφιά του ξύλου, το Oak είναι ιδανική επιλογή.