Καστανιά

Timber Expertise
pergola

Η ξυλεία καστανιάς (Chestnut) είναι πολύ ανθεκτική και σκληρή. Το μεγαλύτερο εν ζωή δέντρο καστανιάς αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι στην Ιταλία και έχει ζήσει μεταξύ 2500 με 4000 χρόνια και είναι ένα μείγμα ειδών καστανιάς.

Ιδιότητες

Το χρώμα του είναι ωχρό-καστανό έως κίτρινο-γκρι και μοιάζει αρκετά με το χρώμα της ξυλείας Δρυός. Όταν έρθει σε επαφή με το οξυγόνο και την ακτινοβολία UV, το χρώμα της είναι πιο σκούρο. Η ξυλεία καστανιάς αφότου έχει περάσει από ξηραντήριο με αργό ρυθμό ή του έχει γίνει φυσική ξήρανση, δεν θα κινδυνεύει από συρρίκνωση και θα έχει σταθερή μορφή. Είναι αρκετά ελαστικό, πυκνό και σκληρό ξύλο. Έχει πολύ καλή αντοχή στο νερό λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης του σε τανίνες. Για τον ίδιο λόγο το ξύλο αντιδρά χημικά όταν έρθει σε επαφή με σίδηρο. Για χρήση στις κατασκευές προτείνουμε τη χρήση βιδών από ανοξείδωτο ατσάλι.

Χρήσεις

Έχει πολλές χρήσεις όπως σε πατώματα, στην επιπλοποιεία, στην οικοδομή, σε σκάλες, σε βαρέλια κ.α. Στην Γαλλία το ξύλο αυτό το χρησιμοποιούν πολλές φορές ως υποκατάστατο οξιάς ή για πατώματα.Η καστανιά είναι ιδανική για χρήση σε παλαιωμένη της μορφή. Φυσικά, είναι κατάλληλη σε κατασκευές πέργκολας, αφού είναι ιδιαίτερα ανθεκτική. Είναι κατάλληλη επίσης και για επενδύσεις και για κατασκευή σκάλας.

Είναι πολύ ανθεκτικό, ωστόσο χρειάζεται καλή συντήρηση.

Εφαρμογές

Πέργκολες

Η Καστανιά προτείνεται για την κατασκευή πέργκολας καθώς πρόκειται για ένα ξύλο με φυσική ομορφιά και μεγάλη αντοχή στο χρόνο!