Η εταιρεία assiourasbros είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 2005 στην Αθήνα από τους αδερφούς Θεόδωρο, Μάριο και Κωνσταντίνο Ασσιούρα, με αντικείμενο δραστηριοποίησης τις κατασκευές σκίασης και τα εξωτερικά ξύλινα δομικά στοιχεία.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στην αρχιτεκτονική δημιούργησαν νέα δεδομένα, αυξάνοντας τις ανάγκες για ευρύτερη χρήση της ξυλείας στον εξωτερικό χώρο. Με προσεκτική μελέτη και επιτυχημένες δοκιμές, η εταιρεία μας πρωτοστάτησε στις εξελίξεις επιλέγοντας την κατάλληλη ξυλεία για κάθε εφαρμογή, καθώς και τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές τεχνικές επεξεργασίας και τοποθέτησης.

Στην assiourasbros έχουμε αναπτύξει και ακολουθούμε μια πράσινη φιλοσοφία, με σκοπό τη διαφύλαξη των περιβαλλοντικών ισορροπιών και την προστασία της φύσης. Γι’ αυτόν το λόγο, συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που είναι πιστοποιημένοι, οι οποίοι μπορούν να μας παρέχουν ξυλεία προερχόμενη από πηγές αειφόρου διαχείρισης.

Προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και για τις επόμενες γενιές, συστήνουμε και εμπιστευόμαστε ανεπιφύλακτα το ξύλο ως την πλέον οικολογική λύση, καθώς σε σχέση με το αλουμίνιο ή το PVC, των οποίων η παραγωγή απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών όπως CO2 και υπερφθοράνθρακες (PFC), το ξύλο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της πράσινης φιλοσοφίας μας, χρησιμοποιούμε το πρωτοποριακό υβριδικό υλικό Resysta, το οποίο παράγεται κατά 60% από φλοιό ρυζιού. Χάρη στον τρόπο κατασκευής και στις ιδιότητές του, το Resysta ανταποκρίνεται στις οικολογικές ανάγκες του σήμερα αλλά και του μέλλοντος, καθώς είναι φιλικό προς το περιβάλλον και παράλληλα προσφέρει αξιόπιστη αντίσταση απέναντι στις καιρικές συνθήκες.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Εφαρμογές στις οποίες εξειδικευόμαστε, για έργα υψηλών απαιτήσεων:
• Εξωτερικές ξύλινες επενδύσεις,
• Eξωτερικά ξύλινα δάπεδα (decks),
• Ξύλινες πέργκολες,
• Συρόμενα πλαίσια σκίασης,
• Αναδιπλούμενα πλαίσια σκίασης,
• Περιστρεφόμενες ξύλινες και συνθετικές περσίδες,
• καθώς και μεγάλο φάσμα ξύλινων δομικών στοιχείων και επίπλων εξωτερικού χώρου.

ΥΛΙΚΑ
Η επιτυχία των εφαρμογών μας οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην επεξεργασία και στην τοποθέτηση, αλλά και στην κατάλληλη επιλογή των υλικών μας. Πιστοί στο σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το άψογο αποτέλεσμα, αναζητούμε διαρκώς νέα υλικά, αλλά και βελτιστοποιούμε την ποιότητα των ήδη υπαρχόντων, ώστε μετά την εκτέλεση δοκιμών –σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, καθώς και ανάλογα με τις αντιξοότητες των τοπικών συνθηκών– να τα εντάξουμε στον κατάλογό μας.