Ιδιωτική κατοικία στην Πάρο
_7

Πέργκολες

Η εταιρεία μας ανέλαβε την προμήθεια και την τοποθέτηση μιας εντυπωσιακής ξύλινης πέργκολας με μοναδικό design, σε ιδιωτική κατοικία στην Πάρο.

Ο βασικός σκελετός της πέργκολας αποτελείται από καμπύλα δοκάρια επικολλητής ξυλείας Premium Pine. Για τις συνδέσεις μεταξύ των δοκών χρησιμοποιήθηκαν κρυφοί σύνδεσμοι, οι οποίοι διασφαλίζουν όχι μόνο ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα, αλλά και εγγυημένη ασφάλεια χάριν στην πιστοποίηση φορτίων που φέρουν. Τα υλικά σκίασης που επιλέχθηκαν, ήταν Shading Sticks για την κάτω πλευρά της πέργκολας και Bamboo Branches για την πάνω πλευρά.

Η ξυλεία του βασικού σκελετού καθώς και τα Shading Sticks, πριν την τοποθέτησή τους έχουν λάβει την κατάλληλη επεξεργασία εμποτισμού για εξωτερική χρήση, χάρη στην οποία γίνονται ιδιαίτερα ανθεκτικά στο χρόνο, ακόμη και σε παράκτιες περιοχές.

Το χαρακτηριστικό ελλειπτικό άνοιγμα στην πέργκολα, καθώς και η συνολική της έκταση, αύξησαν τις κατασκευαστικές απαιτήσεις του έργου, το οποίο η εταιρεία μας με το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία.

Τοποθεσία: Μακριά Μύτη, Πάρος
Αρχιτέκτονες: Studio Seilern Architects (UK)
Φωτογράφοι: Λουΐζα Νικολαΐδου
Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, 2021
PREVIOUS PROJECT