Επικολλητή Πεύκη

Timber Expertise
pergola
deck
shading systems
fassade

Η επικολλητή Πεύκη (Laminated Premium Pine) ανήκει στη μαλακή λευκή ξυλεία. Η προέλευσή της είναι από τη Β. Ευρώπη. Το χρώμα της μπορεί να είναι από χρυσαφί κίτρινο, έως καστανό κίτρινο με εμφανείς ρόζους. Η επικολλητή πεύκη είναι ένα ξύλο που συνδυάζει άψογα αισθητική και αντοχή, το επικολλητό premium pine αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Η επικολλητή ξυλεία είναι ένας εξειδικευμένος τύπος επεξεργασμένης ξυλείας, με πολλαπλές στρώσεις ξυλείας συγκολλημένες μεταξύ τους. Αυτός ο τύπος ξυλείας είναι πιο ανθεκτικός μηχανικά και μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ξυλεία σε μεγαλύτερα ανοίγματα (εκεί που παλαιότερα θα επιλέγαμε μέταλλο)

Ιδιότητες

Είναι ένα ξύλο όψιμο και πυκνό, με μέτριο έως μεγάλο βάρος και η σκληρότητα του είναι από μέτρια έως μεγάλη. Ο εμποτισμός του Premium Pine το προστατεύει από μύκητες και έντομα, είτε αφορά σε χρήση εσωτερικού είτε εξωτερικού χώρου. Αυτή η διαδικασία συντελεί στην επιμήκυνση ζωής του ξύλου.

Η επικολλητή πεύκη έχει πολύ καλή μηχανική αντοχή και σε συνδυασμό με τον εμποτισμό, πετυχαίνουμε πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής για το ξύλο. Επιπλέον, στη σύνθετη ξυλεία μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα με μεγάλη ποικιλία διατομών. Τέλος, λόγω της επικόλλησης, το ξύλο μπορεί να αντέξει βαριά φορτία και είναι μακροχρόνια αποδοτικό.

Η εμφάνιση της επικολλητής πεύκης είναι ένα ακόμη δυνατό χαρακτηριστικό της. Είναι ένα ξύλο με εμφανή νερά και ρόζους, χαρακτηριστικά που του δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και γοητεία. Το Premium pine παρέχει μια οργανική και φιλόξενη αίσθηση.

Χρήσεις

Η επικολλητή πεύκη είναι ένα ιδανικό υλικό για την κατασκευή πέργκολων, καθώς προσφέρει την απαραίτητη αντοχή και αισθητική. Στην μασίφ του μορφή, είναι επίσης κατάλληλο για την κατασκευή εξωτερικών πατωμάτων. Είναι ίσως το πιο γνώριμο σε εμάς ξύλο, μιας και στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον τις περασμένες δεκαετίες τόσο στην κατασκευή επίπλων όσο και σε κουφώματα, πόρτες, ξύλινες κατασκευές και άλλα. Τα τελευταία χρόνια, χάριν στα οικολογικά υλικά εμποτισμού, τα οποία δεν είναι τοξικά για τον άνθρωπο, ξανακερδίζει την προτίμηση του κόσμου.

Βιωσημότητα

Η επικολλητή πεύκη είναι μια βιώσιμη επιλογή που ευθυγραμμίζεται με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας προσεκτικά επιλεγμένες, ανανεώσιμες πηγές ξυλείας και η διαδικασία επικόλλησης μεγιστοποιεί τη χρήση του ξύλου. Επιλέγοντας το Premium pine συμβάλλετε στη διατήρηση των δασών, ενώ απολαμβάνετε τα οφέλη ενός αξιόπιστου και οικολογικού υλικού.

Διαθέσιμες διαστάσεις

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα μασίφ και σε επικολλητή ξυλεία.

21mm x 120mm | 45mm x 45mm | 45mm x 70mm | 45mm x 195mm | 45mm x 245mm

Εφαρμογές

Πέργκολες

Οι πέργκολες με επικολλητή Πεύκη είναι ανθεκτικές σε εξωτερικές συνθήκες, ενώ χάρη στους εμφανείς ρόζους και τον ζεστό χρωματισμό του ξύλου, αποδίδουν την φυσική γοητεία που έχει κάθε ξύλινη κατασκευή.

Ειδικές κατασκευές

Η αντοχή του ξύλου αυτού στις καιρικές συνθήκες, το κατατάσσει στις κορυφαίες επιλογές των χρηστών για ειδικές κατασκευές.