Επικολλητή Πεύκη

Timber Expertise

Η επικολλητή Πεύκη (Premium Pine) ανήκει στην μαλακή λευκή ξυλεία, προέρχεται από την Β. Ευρώπη και το χρώμα του μπορεί να είναι από χρυσαφί κίτρινο, έως καστανό κίτρινο με εμφανείς ρόζους.

Ιδιότητες

Είναι ένα ξύλο όψιμο και πυκνό, με μέτριο έως μεγάλο βάρος και σκληρότητα που κυμαίνεται από μέτρια έως μεγάλη. Ο εμποτισμός του Premium Pine επιβάλλεται για την μακροχρόνια προστασία του ξύλου από μύκητες και έντομα, είτε αφορά σε χρήση εσωτερικού είτε εξωτερικού χώρου, σε επαφή με το έδαφος ή και όχι. Αυτή η διαδικασία συντελεί στην επιμήκυνση ζωής του ξύλου.

Η επικολλητή πεύκη έχει πολύ καλή μηχανική αντοχή και σε συνδυασμό με τον εμποτισμό, πετυχαίνουμε πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής για το ξύλο. Επιπλέον, στη σύνθετη ξυλεία μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα με μεγάλη ποικιλία διατομών.

Χρήσεις

Χρησιμοποιείται για κατασκευή εξωτερικών πατωμάτων και πέργκολας. Είναι ίσως το πιο γνώριμο σε εμάς ξύλο, μιας και στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τις περασμένες δεκαετίες τόσο στην κατασκευή επίπλων όσο και σε κουφώματα, πόρτες, ξύλινες κατασκευές και άλλα. Τα τελευταία χρόνια, χάριν στα οικολογικά υλικά εμποτισμού, τα οποία δεν είναι τοξικά για τον άνθρωπο, ξανακερδίζει την προτίμηση του κόσμου.

Διατίθεται σε μορφή επικολλητής ξυλείας.

Διαθέσιμες διαστάσεις

21mm x 120mm | 45mm x 45mm | 45mm x 70mm | 45mm x 195mm | 45mm x 245mm

Εφαρμογές

Πέργκολες

Οι πέργκολες με επικολλητή Πεύκη είναι ανθεκτικές σε εξωτερικές συνθήκες, ενώ χάρη στους εμφανείς ρόζους και τον ζεστό χρωματισμό του ξύλου, αποδίδουν την φυσική γοητεία που έχει κάθε ξύλινη κατασκευή.

Ειδικές κατασκευές

Η αντοχή του ξύλου αυτού στις καιρικές συνθήκες, το κατατάσσει στις κορυφαίες επιλογές των χρηστών για ειδικές κατασκευές.