Δυτικός Κόκκινος Κέδρος

Timber Expertise

Ο Δυτικός Κόκκινος Κέδρος είναι ένα ξύλο για το οποίο οι αναφορές που υπάρχουν πιστοποιούν τη χρήση του σε βάθος χιλιάδων ετών! Η ξεχωριστή του υφή και η ζεστές του αποχρώσεις το κάνουν μοναδικό. Λόγω της ευκολίας στην κατεργασία του, την ανθεκτικότητα και την ποιότητά του, ο άνθρωπος τον χρησιμοποίησε σε πολλές εφαρμογές της ζωής του. Για τη στέγασή του, την ένδυση και πλήθος άλλων εφαρμογών. Η ανάπτυξη του Kέδρου φτάνει τα 45-60 μ. ύψος και περίμετρο τα 2,4 μ. – αν και συχνά απαντάται και σε πιο ογκώδη μορφή. Ο πιο μεγάλος κέδρος στον κόσμο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Olympic της Washington, στις Η.Π.Α.. Το ύψος του φτάνει τα 22 μέτρα, η περίμετρός του είναι 55 μέτρα και ηλικία του άνω των 2.000 ετών!

Ιδιότητες

Aν και είναι σχετικά μαλακό ξύλο, έχει πολύ καλή διαστασιακή σταθερότητα. Αυτό οφείλεται στην χαμηλή πυκνότητας του ξύλου και το χαμηλό συντελεστή συρρίκνωσης. Πρόκειται για ένα από τα λίγα ξύλα που παραμένουν σταθερά σε βάθος χρόνου.

Χρήσεις

Η ξυλεία Κέδρου βρίσκει πολλές εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους. Σε εξωτερικές επενδύσεις, δοκίδες για τοιχία, οροφές, κολόνες, δοκάρια, πόρτες και έπιπλα εξωτερικών χώρων. Στην εσωτερική διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάουνες, έπιπλα και άλλα αντικείμενα της καθημερινής ζωής.

Διατίθεται σε μορφή μασίφ, επικολλητής ξυλείας και shingles.

Εφαρμογές

Πέργκολες

Στα πιο απαιτητικά έργα, όπου η αισθητική και η υψηλή αντοχή είναι απαραίτητα, ο Δυτικός Κόκκινος Κέδρος βρίσκει εφαρμογή σε πέργκολες που διαρκούν στο χρόνο. Η πέργκολα Κέδρου έχει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα και υπέροχη όψη.

Επενδύσεις

Ανθεκτικότητα και ελκυστική όψη. Αν αυτά είναι αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για το έργο σας, τότε ο Κέδρος αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Οι ξύλινες επενδύσεις Κέδρου διαρκούν στο χρόνο όσο λίγα ξύλα. Επιπλέον οι μοναδικές του αποχρώσεις δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Σκίαση

Οι περσίδες Κέδρου έχουν εξαιρετική αντοχή στις περιβαλλοντικές συνθήκες και πολύ καλή σταθερότητα. Αυτό καθιστά το μοναδικό αυτό ξύλο κορυφαία επιλογή για συστήματα σκίασης.

Ειδικές κατασκευές

Η μοναδική υφή των shingles Κέδρου και οι ζεστές, φυσικές τους αποχρώσεις προσδίδουν σε κάθε κατασκευή εντυπωσιακή εμφάνιση. Παράλληλα το υπέροχο αυτό ξύλο έχει εξαιρετική συμπεριφορά στην υγρασία και πολύ καλή αντοχή, χαρακτηριστικά που εγγυόνται ότι το έργο σας θα έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.