ENGINEERED RESIDENTIAL
COLLECTION

Εσωτερικά δάπεδα

H ENGINEERED RESIDENTIAL COLLECTION ξεχωρίζει για την υψηλή της ποιότητα σε δάπεδα που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από τη γερμανική εταιρεία HAIN. Με αυτή τη συλλογή μπορείτε να έχετε ένα απολύτως μοναδικό, φυσικό ξύλινο πάτωμα για το σπίτι σας.

Πλεονεκτήματα

Τα ENGINEERED RESIDENTIAL COLLECTION είναι φυσικά δάπεδα Γερμανικής παραγωγής. Είναι οικολογικά καθώς έχουν προέλθει αποκλειστικά από ξυλεία αειφόρου διαχείρισης.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δαπέδου ENGINEERED RESIDENTIAL COLLECTION είναι ανταγωνιστικά. Υψηλή ποιότητα τριπλής στρώσης κατασκευή σανίδας. Με μια ειδική διαδικασία φυσικής ξήρανσης του ξύλου αναδεικνύει τις ιδιότητες του. Είναι πολύ ανθεκτικά, εύκολα στο καθάρισμα και τη συντήρηση με εξειδικευμένα προϊόντα της εταιρείας.

Το φυσικό φινίρισμα με λάδι τελειοποιεί κάθε σανίδα και δίνει στο δάπεδο τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Πριν από τον εμποτισμό με λάδι, το ξύλο θερμαίνεται απαλά. Έτσι ανοίγουν οι πόροι και το λάδι να διεισδύσει πιο αποτελεσματικά. Το 100% φυσικό λάδι (χωρίς επιχρίσματα ή κηρώδεις ουσίες) εφαρμόζεται ελαφρά και ομοιόμορφα στο ξύλο. Στη συνέχεια, οι σανίδες τοποθετούνται σε ειδικά ράφια ξήρανσης και τους δίνεται άφθονος χρόνος για να απορροφηθεί και να στεγνώσει στον αέρα το λάδι. Με αυτόν τον τρόπο, το ξύλο διατηρεί την φυσική του ομορφιά και αναπνέει.

Η συλλογή σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ειδών ξύλου, αποχρώσεων, διαστάσεων και σχεδίων, το δάπεδο που ταιριάζει στις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Τύποι ξύλων

Η δρυς προσφέρει τις μέγιστες δυνατότητες εφαρμογής σαν εσωτερικό δάπεδο λόγω της πολύ υψηλής αντοχής της. Εκτός από την φυσική της μορφή μπορείτε να τη βρείτε και σε δύο ακόμη «smoked» παραλλαγές. Η “smoked oak” είναι πιο σπάνια και το χρώμα της αρκετά σκούρο ενώ η “smoked chestnut oak” έχει πιο ελαφριά επεξεργασία  καπνίσματος με πιο ανοιχτόχρωμο αποτέλεσμα.

Η φλαμουριά ή δεσποτάκι με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της δρυός πληροί αρκετές σχεδιαστικές προτιμήσεις μέσα από ένα ευρύ φάσμα ανοιχτόχρωμων επιλογών.

Η καρυδιά υπάρχει μόνο στις ποιότητες perfect και classic και είναι ένα ξύλο με ιδιαίτερο κύρος και διαχρονικότητα

Δομή επιφάνειας σανίδων

Στη συλλογή ENGINEERED RESIDENTIAL COLLECTION υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της επιφάνειας της αρεσκείας σας. Η κάθε επιφάνεια μπορεί να αναδείξει τη φυσικότητα του ξύλου και να προσδώσει στο χώρο σας την επιθυμητή ατμόσφαιρα.

Brushed

Στη Brushed επιφάνεια τα πολύ μαλακά μέρη του ξύλου καθαρίζουν. Εξαιτίας αυτού δίνει έμφαση στα “νερά” του ξύλου.

Vintage

Η Vintage επιφάνεια δεν δείχνει σα να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο. Έχει μια όψη παλαιωμένη, με ίχνη φυσικής τεχνητής φθοράς. Ως αποτέλεσμα το δάπεδο αποκτά μια cosy και κάπως πιο roustic αισθητική.

Planned

Στην Planned επιφάνεια οι σανίδες είναι πιο λείες και διαθέτουν πιο ομοιόμορφη δομή. Ωστόσο διαθέτουν μερικές σκόπιμες ακανόνιστες πινελιές, καθώς δημιουργούν φυσική και αυθεντική εμφάνιση.

Grading

Perfect

H ποιότητα PERFECT δίνει στο ξύλο ήρεμη εμφάνιση με ήπιες διακυμάνσεις στο χρώμα και τη δομή και μπορεί να συναντήσουμε μόνο πολύ μικρούς ρόζους.

Classic

Η CLASSIC ποιότητα δίνει στο ξύλο πιο ζωντανή εμφάνιση με μέτριες διακυμάνσεις στο ξύλο και τη δομή. Εδώ οι ρόζοι μπορεί να φτάνουν έως και τα 40mm.

Vario

Το δάπεδο σε ποιότητα VARIO έχει πολύ ζωντανή εμφάνιση και έντονες παραλλαγές στο χρώμα και τη δομή. Διαθέτει μεγαλύτερους ρόζους και ρωγμές πάντα γεμισμένα επαγγελματικά.

Lava

Ιδιαίτερο αισθητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ποιότητα LAVA καθώς ο ρουστίκ χαρακτήρας της προσδίδει στο δάπεδο μία ιδιαίτερη όψη με μεγάλους γεμάτους ρόζους και ρωγμές. Λόγω της μορφολογίας του ξύλου έχει μεγάλη σημασία να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ποσοστό της υγρασίας του χώρου στον οποίο τοποθετείται και το οποίο πρέπει να κυμαίνεται από 40% έως 55% ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Used

Τέλος, η ποιότητα USED έχει έντονες παραλλαγές στο χρώμα και τη δομή τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ξύλου, δίνοντάς του όψη παλαιωμένου.

Σχέδια σανίδων

Το σχήμα των σανίδων επηρεάζει σημαντικά την εμφάνιση του δαπέδου στο χώρο. Δηλαδή οι μικρές σανίδες σε σχηματισμό ψαροκόκαλου κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το σχηματισμό που δημιουργούν οι μεγάλες σανίδες. Αξίζει να σημειωθεί πως η συλλογή Engineered Residential Collection διαθέτει αποκλειστικά το Castello που έχει μήκος πάνω από 4 μέτρα. Επιπλέον διαθέτει δύο σχέδιο ψαροκόκαλου, το Fino 55 και το Fino 90.

Διαθέσιμες διαστάσεις

CASTELLO

VIALE

AMBIENTE

PRIMUS

FINO 55

FINO 90

(L) 4200/3650mm X (W) 300/260/220mm X (T) 17mm

(L) 2400mm X (W) 245mm X (T) 15mm

(L) 2200mm X (W) 195mm X (T) 15/11mm

(L) 2200mm X (W) 160mm X (T) 15mm

(L) 631mm X (W) 119mm X (T) 11mm

(L) 714mm X (W) 119mm X (T) 11mm

Εγγυημένη
ποιότητα

Τα δάπεδα της συλλογής Engineered Residential Collection έχουν προέλθει από 100% φυσική ξυλεία αειφόρου διαχείρισης. Διαθέτουν όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις καθώς και εγγύηση 30 ετών για οικιστική χρήση.

Engineered Residential Collection

Σχετικά προϊόντα

Aged Engineered & solid Collection

Young Collection