Παλαιωμένο ξύλο

Timber Expertise

Το παλαιωμένο ξύλο έχει ιδιαίτερη γοητεία, και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές. Οι άνθρωποι πάντοτε έμπαιναν στη λογική της επαναχρησιμοποίησης του ξύλου, είτε επιδιώκοντας τη διαφορετικότητα είτε ακόμη και λόγω έλλειψης υλικού.

Το ξύλο είναι “ζωντανό” υλικό. Με το πέρασμα του χρόνου διατηρεί μεγάλο μέρος των ιδιοτήτων του ή ακόμη και βελτιώνεται. Η χρησιμοποιημένη ξυλεία, αποτελεί μια εξαιρετική πρώτη ύλη από την οποία θα δημιουργηθεί κάτι καινούργιο. Για παράδειγμα ένα ξύλινο παραθυρόφυλλο ή οι τοίχοι ενός αχυρώνα. Το παραθυρόφυλλο μπορεί να μετατραπεί σε μια επιφάνεια για ζωγραφική ή σε ένα φανταστικό τραπέζι στη βεράντα σας. Οι τοίχοι του παλιού αχυρώνα θα μετατραπούν σε έπιπλα ή σε διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα: μια πέργκολα, ένα στέγαστρο, μια πόρτα.

Σήμερα, ένας ολόκληρος τομέας στο χώρο της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης είναι αφιερωμένος στο παλαιό ξύλο. Η παλαιωμένη ξυλεία κερδίζει διαρκώς έδαφος χάρη στη γοητεία και το μυστήριο που προσδίδει σε οποιαδήποτε κατασκευή.

Καθώς, οι απαιτήσεις των αρχιτεκτονικών τάσεων είναι πιο απαιτητικές, η τεχνολογία και η επιστήμη μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να μιλάμε για παλαιωμένο ξύλο. Με άλλα λόγια, για ένα καινούργιο υλικό κατάλληλα επεξεργασμένο ώστε να έχει την εμφάνιση και την υφή του παλαιού.

Iroko, Premium Pine, Teak Burma, Western Red Cedar, είναι μόνο μερικά από τα είδη ξυλείας στα οποία εφαρμόζεται η διαδικασία της παλαίωσης. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε είδους τα καθιστούν ιδανικά για την ικανοποίηση των επιθυμιών του τελικού χρήστη.

Εφαρμογές

Πέργκολες

Μια πέργκολα με Aged Wood μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη vintage αισθητική και να διατηρεί όλες τις ιδιότητες και τα πλεονεκτήματα της επιλεγμένης ξυλείας.

Επενδύσεις

Πλέον το παλαιωμένο ξύλο μας επιτρέπει να επενδύουμε με σύγχρονα υλικά έναν χώρο, διατηρώντας παράλληλα την vintage ή industrial αισθητική του.

Ειδικές κατασκευές

To Aged Wood είναι ιδανικό για ειδικές κατασκευές στις οποίες είναι απαραίτητη η αισθητική vintage και η εφαρμογή σύγχρονων υλικών.