Παλαιωμένο ξύλο

Timber Expertise

Το παλαιωμένο ξύλο έχει ιδιαίτερη και διαχρονική γοητεία, και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές. Οι άνθρωποι πάντοτε έμπαιναν στη λογική της επαναχρησιμοποίησης του ξύλου, είτε επιδιώκοντας τη διαφορετικότητα είτε ακόμη και λόγω έλλειψης υλικού.

Το ξύλο είναι “ζωντανό” υλικό. Με το πέρασμα του χρόνου κάποιες ιδιότητές του μεγάλο μέρος των ιδιοτήτων του αναδεικνύονται. Η παλαιωμένη ξυλεία, αποτελεί μια εξαιρετική πρώτη ύλη με την οποία παράγουμε κάτι καινούργιο. Για παράδειγμα ένα ξύλινο παραθυρόφυλλο ή οι τοίχοι ενός αχυρώνα. Το παραθυρόφυλλο μπορεί να μετατραπεί σε μια επιφάνεια για ζωγραφική ή σε ένα φανταστικό τραπέζι στη βεράντα σας. Οι τοίχοι του παλιού αχυρώνα θα μετατραπούν σε έπιπλα ή σε διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα: μια πέργκολα, ένα στέγαστρο, μια πόρτα.

Σήμερα, είναι ένας περιζήτητος τύπος ξύλου σε έναν ολόκληρο τομέα στο χώρο της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης. Η παλαιωμένη ξυλεία κερδίζει διαρκώς έδαφος χάρη στη γοητεία και το μυστήριο που προσδίδει σε οποιαδήποτε κατασκευή.

Καθώς, οι απαιτήσεις των αρχιτεκτονικών τάσεων είναι πιο απαιτητικές, η τεχνολογία και η επιστήμη μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να μιλάμε για παλαιωμένο ξύλο. Με άλλα λόγια, για ένα καινούργιο υλικό κατάλληλα επεξεργασμένο ώστε να έχει την εμφάνιση και την υφή του παλαιού.

Χρήσεις

Δάπεδα εσωτερικών χώρων: Προσθέτει χαρακτήρα και ρουστίκ ατμόσφαιρα τόσο σε οικιστικούς όσο και σε εμπορικούς χώρους. Χάρη στα πλούσια χρώματα, την φθαρμένη υφή και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, θα έχετε ένα πραγματικά ξεχωριστό δάπεδο που θα είναι το επίκεντρο κάθε δωματίου.

Επένδυση τοίχων: Η επένδυση τοίχων από παλαιωμένο ξύλο δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σημείο αναφοράς στους εσωτερικούς χώρους. Λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε rustic και industrial διακόσμηση. Μπορείτε να δείτε παράδειγμα εφαρμογής εδώ

Έπιπλα και διακόσμηση: Το παλαιωμένο ξύλο χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή επίπλων, όπως τραπέζια, καρέκλες, ντουλάπια και ράφια. Η παλαιωμένη εμφάνισή του ταιριάζει καλά με μια ποικιλία στυλ σχεδιασμού, από σύγχρονο έως vintage, και προσδίδει χαρακτήρα σε κάθε χώρο.

Εφαρμογές

Πέργκολες

Μια πέργκολα με Aged Wood μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη vintage αισθητική και να διατηρεί όλες τις ιδιότητες και τα πλεονεκτήματα της επιλεγμένης ξυλείας. Επιπλέον δίδεται και η δυνατότητα χρήσης επικολλητής ξυλείας με παλαιωμένη όψη.

Επενδύσεις

Πλέον το παλαιωμένο ξύλο μας επιτρέπει να επενδύουμε με σύγχρονα υλικά έναν χώρο, διατηρώντας παράλληλα την vintage ή industrial αισθητική του.

Ειδικές κατασκευές

To Aged Wood είναι ιδανικό για ειδικές κατασκευές στις οποίες είναι απαραίτητη η αισθητική vintage και η εφαρμογή σύγχρονων υλικών.