Περιστρεφόμενο σύστημα σκίασης

Συστήματα σκίασης
Vertical position
Horizontal position
electric or manual control system

Το περιστρεφόμενο σύστημα σκίασης είναι μια λύση κατάλληλη για οικιστικές εφαρμογές μικρής κλίμακας, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με γυάλινες πόρτες και παράθυρα, παρέχοντας ένα κομψό και πολυτελές αποτέλεσμα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση, να τοποθετηθούν απευθείας στο κτίριο ή να στερεωθούν μέσα σε πλαίσιο αλουμινίου για να δημιουργηθεί ένα σύστημα σκίασης. Οι περσίδες ανοίγουν (χειροκίνητα ή μηχανοκίνητα) για να παρέχουν φυσικό αερισμό ενώ το παραθυρόφυλλο παραμένει κλειστό παρέχοντας ιδιωτικότητα και ασφάλεια στο χώρο.

Παθητικό σύστημα σκίασης

Σημαντική λειτουργία των περιστρεφόμενων συστημάτων σκίασης είναι να επιτρέπουν την είσοδο φυσικού φωτισμού στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου. Είναι ευρύτερα γνωστό ότι οι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα όταν ζουν ή εργάζονται υπό συνθήκες φυσικού φωτισμού αντί για τεχνητό φωτισμό. Συνεπώς στην περίπτωση εγκατάστασης συστήματος σκίασης με σταθερές περσίδες, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η σωστή σταθερή γωνία των περσίδων, προκειμένου να σκιάζονται τα τζάμια της κατασκευής κατά τη θερινή περίοδο, καθώς η θέση του ήλιου είναι ψηλά στον ουρανό και από την άλλη πλευρά να επιτρέπεται η είσοδος της ηλιακής ακτινοβολίας κατά τη χειμερινή περίοδο καθώς η θέση του ήλιου είναι χαμηλή.

Ενεργό σύστημα σκίασης

Στην περίπτωση εγκατάστασης συστήματος σκίασης με περιστρεφόμενες περσίδες που ελέγχονται χειροκίνητα ή αυτόματα, το σύστημα παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο επιτρέποντας στο κτίριο να αντιδρά σε εξωτερικές φυσικές αλλαγές (κλίση του ήλιου, συννεφιά κ.λπ.). Οι περιστρεφόμενες περσίδες μπορούν να τοποθετηθούν και σε εξωτερικούς χώρους. Το περιστρεφόμενο σύστημα σκίασης είναι πολύ καλή λύση για σκίαση σε πέργκολες, και κάθετα διαχωριστικά όταν θέλουμε να έχουμε πλήρη έλεγχο της σκίασης και της ορατότητας.

Κύρια πλεονεκτήματα
  • Πρωτοποριακή προστασία από τον ήλιο, τις καιρικές συνθήκες και τη θέα
  • Βολική λειτουργία, χειροκίνητα, με το πάτημα ενός κουμπιού
  • Αυτόματο ή χειροκίνητο σύστημα κίνησης
  • Μεγάλη γκάμα ξυλείας για την πλήρωση του συστήματος με περσιδες
  • Προσαρμοσμένη παραγωγή σε οποιοδήποτε επιθυμητό μέγεθος

Ξυλεία κατάλληλη για αναδιπλούμενο σύστημα FS-70